Cursusaanbod

Wij geven geen specifieke gedragscursus voor de hoog-risico honden zoals vermeld op de lijst van de rijksoverheid.

  puppytraining

Puppytraining

Donderdag van 19.15 tot 20.00 uur.

Jonge honden leren hier de eerste beginselen. In de les wordt vooral aandacht besteed aan een goed contact tussen baas en hond. Heeft u reeds verdere plannen met uw pup in de hondensport, dan wordt daar in de trainingsopbouw al rekening mee gehouden.
meer…

  basis gehoorzaamheid

Basistraining

Donderdag van 19.15 tot 20.00 uur

De voorbereiding op de vervolgtrainingen, de basis gehoorzaamheid, wordt hier aangeleerd. De basiscursus wordt afgesloten met een clubexamen.
meer…

  sport en spel hondentraining

Sport & spel

Donderdag van 19.00 tot 20.00 uur.

Lekker ontspannen bezig zijn met je hond. Sport & spel is gebaseerd op aantal takken van hondensport, namelijk behendigheid, Treibball en Gedrag en Gehoorzaamheid. De instap-eis voor Sport & spel is minimaal een afgeronde basiscursus.
meer…

  VZH training

Verkeers zekere Hond (VZH – BH)

Zondag van 10.45 tot 11.15 uur.

VZH (Verkeers zekere Hond). Het officiële programma, volgen aan de lijn, los volgen, zit, af, hierkomen, afleggen met afleiding. Dit programma wordt afgesloten met een examen dat wordt afgenomen door een keurmeester van de commissie werkhonden.
meer…

  IPO training

IGP

Donderdag van 20.00 tot 22.00 en zondag van 9.00 tot 14.00 uur.

Na het behalen van het VZH diploma, en bij gebleken geschiktheid kan gestart worden met het IGP programma. Het IGP programma bestaat uit drie onderdelen: – A (Speuren) 9.00 tot 10.30 uur – B (Appel) 11.00 tot 12.30 uur – C (Manwerk) 12.30 tot 14.00 uur
meer…

  speurhond training

Speurhond

Zondag van 9.00 tot 10.30 uur.

Wij maken gebruik van verschillende speurvelden in Maarsbergen, Maarn en Woudenberg, in kleine groepen wordt wisselend op deze velden getraind.

Het speurhonden programma is een steeds populairder wordend onderdeel van de africhtingssport, waarin aparte examens en wedstrijden worden georganiseerd. Het is onderverdeeld in verschillende niveaus namelijk SpH-V SpH-I en SpH-2.