Puppytraining

Door omstamdigheden wordt er geen puppygroep gestart.

Welkom op de puppycursus van Kringgroep Midden Nederland te Maarsbergen. Voordat u kunt gaan trainen met uw hond willen wij u eerst wat informatie vooraf geven.
De puppytraining is bedoeld om uw hond een aantal basisoefeningen aan te leren, dat doen we door het goede gedrag te belonen en veel te herhalen.

Naast het aanleren van oefeningen gaan we in de lessen ook in op praktische zaken, zoals zindelijkheid, gedrag naar andere honden, mensen en gezondheid.

Tijdens de eerste training zal u gevraagd worden naar de verwachtingen die u heeft van uw hond. Heeft u uw hond bijvoorbeeld aangeschaft om het een goede en gezellige plaats in uw gezin te geven of verwacht en hoopt u met uw hond verder de hondensport in te kunnen gaan.

puppytraining Onder hondensport verstaan we onder andere:
– Gehoorzaamheidscursussen ( G&G 1,2,3 etc.)
– Behendigheid
– Speuren
– Reddingshond
– IPO
– Fly-ball

 

Uw instructeur zal in de eerste training u over al deze trainingen enige uitleg geven en u kunnen vertellen welke mogelijkheden onze kringgroep u te bieden heeft. Indien u al enig idee heeft van de trainingen die u met uw hond zou willen gaan volgen dan kan dit van invloed zijn op een aantal oefeningen binnen de puppycursus.
Om u met uw hond zo goed mogelijk te kunnen begeleiden is het voor uw instructeur prettig om al enige voorkennis te hebben van uw verwachtingen van de training met uw hond.

Trainingsmateriaal
Voor de training heeft u een leren of nylon halsband (niet slippend) nodig en een riem van ongeveer 1 meter lang.
Gebruik liever geen flexi-lijn/rollijn of een kettingriem.
-Geef de hond twee uur voor de les geen eten meer, met een volle maag traint het niet lekker
-Zorg ervoor dat de hond goed uitgelaten is voor de training. Zorg dat u tijdens de training iets heeft om uw pup te belonen. Een aantal beloningsbrokjes en een speeltje waar je samen mee kan spelen. Voorbeelden van dergelijke speeltjes zijn een bal aan touw, een flostouw of een jutrolletje etc.

Zelf zorgt u voor aangepaste kleding: geen lange jassen, lange sjaals en makkelijk, stevig schoeisel. Wellicht overbodig om te vermelden, maar na de training zorgt u voor vers water voor de hond.